«Min regjering gjorde dette» er ordene som er malt på en mur ved restene av Beiruts havneområde. Foto: Hussein Malla / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Libanons informasjonsminister Manal Abdel Samad har trukket seg grunnet omstendigheter rundt eksplosjonskatastrofen, som kostet minst 158 mennesker livet.

Hun er den første ministeren som trekker seg fra regjeringen etter ulykken. Fem medlemmer av nasjonalforsamlingen har allerede trukket seg.

– Etter den voldsomme katastrofen i Beirut kunngjør jeg min avgang fra regjeringen, sa hun, og ba befolkningen om unnskyldning.

annonse

Les også: Utenrikspolitikere: Norge må hjelpe Libanon

Hele regjeringen er blitt bedt om å gå av etter eksplosjonen, av blant andre lederen for Libanons maronittiske kirke, Beshara Rai. Mange ser på katastrofen som det endelige beviset på myndighetenes inkompetanse.

Demonstranter har varslet at de vil være ute i gatene og vise sin misnøye med myndighetene også søndag kveld, etter en natt med voldsomme sammenstøt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon