Illustrasjonsbilde. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
annonse
annonse

De siste to ukene har Oslo registrert 22,49 smittede per 100.000 innbyggere. Dermed er smittetallene høyere enn kravet FHI stiller til andre land og områder.

Det er VG som melder dette. Deres oversikt viser at det er registrert 156 smittetilfeller i Oslo kommune de siste to ukene. Per 1.1.2020 var det litt over 693.000 innbyggere i kommunen.

Folkehelseinstituttet (FHI) stiller som krav til andre land at det må være færre enn 20 smittede per 100.000 innbygger de siste 14 dagene for at de skal være «grønne», altså at man slipper karantene ved inn- og utreise av landet, skriver NTB.

annonse

Denne helgen var det 40 personer som ble bekreftet koronasmittet etter hjemmefester på Oslos vestkant.

– Det har vært en generell trend i hele befolkningen at man har vært litt slappere på å følge reglene i sommer, sier smittevernoverlege Frode Hagen i en pressemelding fra Oslo kommune.

Nye tiltak

annonse

Tidligere idag kom helseminister Bent Høie med advarsel om at nye nedstenginger og restriksjoner kunne bli nødvendige.

– Hvis vi nå ser en kraftig økning i smittespredningen, så vil den forsiktige oppbremsingen vi gjorde i gjenåpningen fredag, måtte forsterkes. Det betyr at veldig mye i samfunnet vil måtte stenges og restriksjonene skjerpes ytterligere. Jeg er veldig bekymret for situasjonen, sa helseminister Bent Høie (H) til NTB.

Forbyr alle sammenkomster

I Indre Østfold bestemte kommunen søndag å forby alle sosiale sammenkomster i en uke i håp om å få kontroll på smitten.

– Indre Østfold kommune tar nå i bruk de aller sterkeste virkemidler vi har, for å klare å bremse den negative utviklingen, sa ordfører Saxe Frøshaug.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon