SIAN i Arendal. Skjermbilde: YouTube
annonse
annonse

På et torgmøte i Arendal gikk den nystartede gruppen Kampkomiteen til angrep mot SIAN. Det ble også en amper stemning i Kristiansand.

En video fra torsdag 6. august viser at flere motdemonstrantene hoppet over sperringene og ble lagt i bakken av politiet.

annonse

Les også: Professor: – Mange anti-islamske grupper har bakgrunn fra venstresiden

De som organiserte motdemonstrasjonen, Kampkomiteen, skriver på hjemmesiden sin at det ble ropt slagord gjennom hele demonstrasjonen. Stemningen var god, preget av både samhold og kampånd. Utover i demonstrasjonen ble stemningen amper, etter det organisasjonen beskriver som fornærmelser fra SIAN rettet mot muslimer generelt, og også mot enkeltpersoner blant motdemonstrantene. Motdemonstranter kranglet også med fremmøtte som var til stede for å høre på SIAN.

Da SIAN holdt markering i Kristiansand ble de også møtt av demonstranter fra Kampkomiteen. Fedrelandsvennen skriver at SIAN delte ut brosjyrer da den venstreorienterte antirasistiske organisasjonen Kampkomiteen dukket opp. De rev i stykker Arne Tumyrs plakat. Dernest rev de i stykker brosjyrer og kastet egg mot SIAN. Det var også høylytt munnbruk og vising av fingeren.

annonse

Les også: Lars Gule om debatt med SIAN: – Et dumt valg

Kampkomiteen ble stiftet 9. februar 2019. Organisasjonen vil politisere, mobilisere og organisere folket til kamp og motstand. De vil også kjempe mot fascisme, sjåvinisme og imperialisme, for solidaritet og all makt til folket.

Den nystartede organisasjonens hovedsak og hovedparole er prinsippept; all makt til folket. Folket er det store flertallet, de som ikke har makt i dagens samfunn, de som ikke har eiendom og rikdom, og det er disse Kampkomiteen hevder å kjempe for.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon