En Black Lives Matter-plyndrer blir tatt av politiet i Chicago. RMV/Shutterstock (10739600k) AP Photo/John Minchillo
annonse
annonse

En kvinnelig Black Lives Matter-profil ber svarte plyndre butikker fordi «hennes folk» ikke har noe.

Den siste uken har det sirkulert mange videoer på sosiale medier som viser svarte mennesker plyndre og stjele innholdet i butikker i Chicago..

I videoen under kan vi se en bil knuse et butikkvindu, slik at de jublende svarte menneskene som står og venter kan starte plyndringen.

annonse

Rettferdiggjør kriminalitet

Politiet i Chicago har ikke hatt kontroll på de som har plyndret og stjålet, og ødeleggelsen av flere butikker har skapt mye medieoppmerksomhet.

annonse

Les også: Høyre-politiker støtter BLM-aktivist som vil rive ned bilder av Jesus

Det som har vekket mest oppsikt er uttalelser fra Black Lives Matter-profilen Ariel Atkins. Hun støtter og oppfordrer folk til å stjele.

– Hvem bryr seg? Hvis noen bestemmer seg for å plyndre en Gucci, eller en Nike-butikk, forsikrer det at den personen kan spise mat. Det forsikrer at den personen har klær, sa Atkins og la til at det er «reparasjoner».

– De må ta alt de kan ta, fordi disse forretningene har forsikring. De vil få pengene sine tilbake. Mine folk får ingenting, kan vi høre henne si i videoen under.

Vedlagt følger andre videoer fra plyndringen i Chicago. Plyndringen kommer i kjlevannet av George Floyds dødsfall i mai. Black Lives Matter profilens uttalelser har ikke fått oppmerksomhet i den etablerte norske pressen.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon