Reinert Skadsem etter overfallet. Foto: Privat
annonse
annonse

Politiet har opprettet sak på kroppskrenkelse, etter et brutalt overfall øst i Oslo tirsdag. Gjerningsmennene ble ikke pågrepet, kun bortvist.

Resett erfarer at to medlemmer i Selvstendighetspartiet ble brutalt overfalt av det som beskrives som venstreekstreme Antifa-medlemmer, sent tirsdag ettermiddag. 

Reinert Skadsem, som er nestleder i partiet, samt fylkeslagsleder i Oslo og sentralstyremedlem, var en av dem som  ble utsatt. Han forteller Resett at han og to andre medlemmer stod på stand på Kalbakken på Oslos ytre østkant, for å samle inn underskrifter for å kunne stille til valg, da de ble angrepet, straks før klokken 18 tirsdag kveld.

annonse

Les også: Politiet advarer mot økt vold fra venstreekstreme

Blåveis

Skadsem ble selv slått så hardt at han fikk en blåveis, vist i illustrasjonsbildet over. Politiet kom til stedet straks etter hendelsen.

annonse

– Etter en times tid, da politiet hadde samtalt med begge parter, ble angriperne bortvist, forteller Reinert Skadsem til Resett.

Gjerningspersonene, kledd i svart, føres bort. Foto: Privat

Ikke uventet

Han opplyser dessuten at han har fått konstatert at en politijurist skal se på saken.

– Det er jo ikke sånn 100 prosent uventet at slikt skjer når vi er i bydeler der disse menneskene (venstreekstremister red.anm.) er aktive. Men det skjedde veldig plutselig. Jeg ser på det som terror. De bruker vold for å stanse politiske motstandere.

– De kalte oss nazipakk eller nazisvin, erindrer Skadsem.

Slik så Selvstendighetspartiets stand ut etter angrepet. Foto: Privat.

Bekrefter hendelsen

Operasjonsleder Marita Aune i Oslo politidistrikt bekrefter hendelsen, som ifølge operasjonsloggen hos politiet fant sted på Kalbakken, straks før klokken 18.

– Det er opprettet en sak på kroppskrenkelse. To personer ble bortvist fra stedet.

annonse

Les også: Forteller om sjikane og angrep på stand: – Rev ned skilt, kastet brosjyrer på bakken og kalte oss rasister

To fornærmede

Aune kan også bekrefte at det var Selvstendighetspartiet som hadde stand.

– Selvstendighetspartiet hadde en stand på stedet, og i den forbindelse er to personer registrert som fornærmet. Som sagt er det opprettet en sak på kroppskrenkelse.

Ett av ofrene mener det dreide seg om venstreekstremister, stemmer det?

– Det står det ingenting om i loggen, svarer Aune.

Ekstremist

En annen kilde, som kom til stedet straks etter at angrepet skal ha funnet sted, forteller Resett at en av gjerningspersonene for vedkommende er en kjent Antifa-ekstremist, som dessuten navngis for Resett. 

Den navngitte personen er omtalt på ulike nettsteder som en mobber assosiert med venstreekstreme bevegelser, som målrettet går inn for å henge ut innvandringskritikere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon