Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

NOAS, Redd Barna og Norsk Folkehjelp mener at alle barnefamilier med begrenset oppholdstillatelse skal bosettes. De skal bo i Norge, da skal de også få trygge rammer og muligheten til integrering.

– I begynnelsen av juli kom beskjeden: Arna asylmottak nord for Bergen stenges. Nedleggelsen av mottaket føyer seg inn i rekken av nedleggelser de siste årene, som har tvunget barn og voksne til å flytte gjentatte ganger, skriver Vårt Land.

Les også: LO raser: – Norges eldste asylmottak legges ned

annonse

De skriver om Reza som har flyttet ti ganger siden hans familie kom for fem år siden. Organisasjonene mener det er ekstra ille for barna. De røskes ut av det kjente og må begynne på ny skole og få nye venner. Dette kan skje flere ganger i året. Mange av disse familiene har en begrenset oppholdstillatelse, og den må fornyes hvert år.

– I stedet for bosetting i en kommune med større ansvar for egen og barnas situasjon, holdes foreldrene i passivitet i mottak.

Les også: Det interessante med Redd barna er ikke hva de sier, men hva de ikke sier

annonse

Årsaken er at myndighetene krever gyldig pass fra hjemlandet for å oppheve begrensningene og gi familiene en ordinær oppholdstillatelse. Men de skriver at det gir usikkerhet om familienes fremtid i Norge og hemmer integrering.

– I tillegg til praktiske utfordringer opplever foreldrene utrygghet og konstant frykt for at tillatelsen ikke vil bli fornyet. Dette påvirker deres psykiske helse, forholdet til barna og dermed også barnas situasjon.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon