NRK-journalist Sidsel Wold. Skjermbilde NRK TV.
annonse
annonse

NRKs utenriksjournalist Sidsel Wold bruker ofte sosiale medier til å fyre løs mot den amerikanske presidenten, til tross for at statskanalens utenrikssjef har gitt retningslinjer om å «ikke mene noe om Donald Trump».

De siste ukene har det vært mye fokus på medias rolle i dekningen av USAs president Donald Trump.

Det hele startet når Frps stortingsrepresentant Jon Helgheim kalte TV 2s USA-korrepondent en løgnaktig journalist, og TV 2 en nyhetskanal man ikke kunne stole på i USA-dekningen.

annonse

Les også: Barack Obamas halvbror er Trump-supporter: – Han prøver ikke å være politisk korrekt

Trump-meninger i fleng

annonse

Nettavisen spurte deretter flere redaktører og nyhetssjefer hva de synes om Helgheims mediakritikk.

En av de som ble spurt var NRKs utenrikssjef, Sigurd Falkenberg Mikkelsen, som hevdet at hans journalister i utenriksavdelingen «ikke skal ut og mene noe om Donald Trump».

– Jeg mener generelt at vår fremste jobb i NRK er å speile det amerikanske samfunnet og forstå det innenfra, få ut stemmer, snakke med folk – både dem som liker ham og dem som ikke liker ham.

– Vi som journalister skal ikke ut og mene noe om Donald Trump, sa Mikkelsen til Nettavisen.

Resett har gått gjennom Twitter-profilen til en av deres lengstsittende utenriks-journalister, Sidsel Wold, og det er lite som tyder på at hun følger retningslinjene til sin egen sjef.

I en Twitter-melding i mars hamret hun løs på Donald Trump. Hun mente at Trump «ikke har mye håp å tilby til verden» og kalte han «rystende». Mange reagerte negativt på NRK-journalistens mening om Trump.

– Gjør som han vil

annonse

Wold mener også mye om andre politikere.

– Tyrkias president Erdoğan gjør som han vil. Og nå gjør han alvor av trusselen om å sende flere millioner flyktningene til Europa. Syrere og afghanere er en brikke i Erdoğans spill om Syria, skrev hun på twitter tidligere i år.

Wold har ved flere anledninger ikke lagt skjult sin forakt mot Trump, og har delt mange meldinger der hun har tatt side med de som har kommet med anklager mot Trump-administrasjonen.

Wold har også delt mange videoer fra venstreorienterte humorprogram som gjør narr av den amerikanske presidenten.

Om NRK-sjef Falkenberg Mikkelsen er klar over Wolds mange meninger om diverse politikere på Twitter, er uvisst.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon