Stavanger lufthavn Sola. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

Mandag åpnes teststasjonen ved Stavanger lufthavn for å teste passasjerer som kommer fra utlandet for coronaviruset ved ankomst.

Testtilbudet gjelder både for folk som kommer hjem fra utlandet og utenlandske arbeidere og turister som ankommer regionen, ifølge NTB.

Det medisinske og organisatoriske ansvaret for testsenteret ligger hos Sola kommune, hjemkommunen til flyplassen. Avinor står for lokaler og infrastruktur. Nabokommunene Sandnes, Stavanger, Klepp, Randaberg og Stavanger, samt Stavanger universitetssjukehus, Røde Kors og Sivilforsvaret har bidratt med ressurser.

annonse

– Jeg er glad for at vi nå kommer i gang med tilbud til de utenlandsreisende om koronatesting. Sola kommune og jeg setter også pris på at Helsedirektoratet har sagt at de tar regningen for testsenteret på flyplassen vår, sier ordfører Tom Henning Slethei (Frp) i Sola kommune.

Stasjonen har en kapasitet på 50 tester i timen. Kommunen arbeider med å få etablert et testsenter ved utenlandsterminalen i Risavika, der danskebåten legger til.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon