Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) innfører aktivitetsplikt for alle sosialhjelpsmottakere, uansett alder. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

I kjølvannet av av trygdeskandalen mener arbeids- og sosialminister, Torbjørn Røe Isaksen (H), at Norge trenger en økt EØS-kompetanse.

Ministeren er kritisk til Arbeids- og sosialdepartementet, Nav, Trygderetten, påtalemyndigheten, advokatene, domstolene og akademia, i en kronikk i Aftenposten.

Røe isaksen mener det er hans ansvar som ansvarlig statsråd å rydde opp, og han vil nå øke kunnskap og tydeliggjøre lover i de aktuelle etatene.

annonse

– Alle som skulle kunne dette, har sviktet. Det er hevet over enhver tvil at EØS-kompetansen gjennomgående har vært for lav i hele sektoren, og nå må styrkes, skriver Røe Isaksen.

Statsråden peker på tre områder som han mener krever umiddelbar oppfølging. Det gjelder synliggjøring av hvilken betydning EØS-retten og andre internasjonale avtaler har for norsk rett, økt kompetanse om EØS, og en bedring av styring og kommunikasjon mellom Arbeids- og sosialdepartementet, Nav og andre underliggende etater.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon