Migranter som prøver å nå den italienske øya Lampedusa, blir plukket opp av italiensk kystvakt. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Til tross for coronapandemien, har det i sommer funnet sted en dramatisk økning i antall illegale migranter til Europa.

Det europeiske asylstøttekontoret (EASO) har slått fast at det ble registrert 28 039 asylankomster til EU i juni, noe som er tre ganger så mange som i mai. FNs høykommissær for flyktninger har dessuten klargjort at de har registrert 10 517 krysninger over Middelhavet i juli.

Ifølge den tyske avisen Der Spiegel har Frontex rapportert om en videre økning i aktivitet blant illegale migranter over Middelhavet, tilsvarende 30 prosent relativt til måneden før.

annonse

EASO hevder at den kraftige økningen kommer som et resultat av at mange EU-land har lempet på sine strikte coronarestriksjoner.

Mens Hellas har sett en nedgang i illegal migrasjon, opplever Italia for tiden en vesentlig økning i antall illegale migranter som ankommer landet. Øya Lampedusa er for tiden overveldet av de mange migrantene som kommer sjøveien fra Afrika.

Les også: Italiensk øy blir på nytt overveldet av migranter

annonse

Tomme for plass

Lampedusas borgermester Totò Martello har sagt at øya har gått tom for plass til å huse alle migrantene, og stilte samtidig spørsmål ved hvorfor ikke myndighetene har erklært unntakstilstand.

Idet nye migranter ankommer Europa, frykter mange at de kan være smittet med covid-19.

I juli tok flere migranter i karantene seg ut fra et asylsenter i Siculiana på Sicilia. Lokalt politi ble instruert at de skulle be migrantene om å returnere til senteret – en ordre som ble ignorert.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon