Collage. USAs president Donald Trump (t.v.) og George Soros. Foto: Scanpix.
annonse
annonse

Den venstre-orienterte milliardæren George Soros hevder at president Donald Trump ønsker å bli en diktator og forblir «veldig farlig».

– Selv i USA kan en tillitsbløffmaker som Trump bli valgt til president og undergrave demokratiet innenfra. Han kjemper for livet sitt og vil gjøre alt for å beholde makten, sa Soros til den italienske avisen La Repubblica onsdag.

– Men i USA har man en lang tradisjon for kontroller og balanser og etablerte regler. Og fremfor alt har man grunnloven. Så jeg er trygg på at Trump vil vise seg å være et forbigående fenomen, som forhåpentligvis slutter i november, la han til.

annonse

Isfront

Dette er ikke første gang at Soros, en mangeårig støttespiller av Demokratene som har donert milliarder av dollar til venstreorienterte organisasjoner, går i strupen på mot president Trump.

I et intervju med den britiske avisen Independent i mai, hevdet grunnleggeren av NGOen Open Society Foundations at Trump ville ha vært en «diktator» hvis det ikke var for den amerikanske grunnloven.

annonse

– Donald Trump vil gjerne være en diktator. Men han kan ikke være det fordi det er en grunnlov i USA som folk fremdeles respekterer. Og det vil hindre ham i å gjøre visse ting. Det betyr ikke at han ikke vil prøve, fordi han bokstavelig talt kjemper for livet sitt, sa han.

Meningsmåling: Et flertall av amerikanere tror ikke Joe Biden vil kunne fullføre første presidentperiode

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon