Finansminister Jan Tore Sanner (H). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Finansminister Jan Tore Sanner (H) sier at saken rundt ansettelsen av Nicolai Tangen er alvorlig og påvirker omdømmet og tilliten til Norges Bank, ifølge NTB.

– Dette er en alvorlig sak. En sak som påvirker omdømmet og den allmenne tilliten til Norges Bank, sier Sanner på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

– Hovedstyret i Norges Bank har ansvaret for å finne en god løsning, men det er riktig og viktig at finansministeren har dialog med hovedstyret om saken slik situasjonen er nå, mener Sanner.

annonse

– Jeg håper at hovedstyret kan finne en løsning på den situasjonen vi er i nå, som sikrer en god oppfølging av Stortingets forventninger, legger han til.

Vurderer ikke å trekke seg

Sentralbanksjef Øystein Olsen svarer et klart nei på direkte spørsmål om han har vurdert å trekke seg fra stillingen, ifølge NTB.

annonse

– En tillit er ikke noe man skal definere for seg selv, men noe man skal opparbeide og eventuelt utvikle over tid. Det er det generelle svaret, sa Olsen på NTBs spørsmål på fredagens pressekonferanse.

– I forhold til feilene og bruddene som er påpekt, har vi svart på det, grundig, muntlig i høringen og skriftlig til finanskomiteen 14. august, la han til.

– Har du vurdert å trekke deg?

– Nei.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon