Slosskamper og angrep på politi i Bergen under Sian-markering. Foto: Marit Hommedal / Eivind Senneset / NTB scanpix
annonse
annonse

Sian-leder Lars Thorsen er slått til blods og voldelige personer er anholdt av politiet i Bergen.

Ifølge NTB stilte politifolk med hjelm og skjold seg opp utenfor politistasjonen i Bergen etter sammenstøtene under Sian-demonstrasjonen i byen.

På den andre siden av gaten stod det «demonstranter», som kastet stein og andre gjenstander mot Sian, ifølge Bergens Tidende. 

annonse

– Det har sammenheng med markeringen på Festplassen og ting som har skjedd etter den markeringen. Det er en viss beredskap i forhold til det, sier operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt til NTB.

Les også: Lars Thorsen slått til blods – NRK raporterer at «politiet gikk unødvendig hardt til verks» mot Sian-demonstranter

Slått til blods

annonse

Bergens Tidende snakket med personer utenfor politihuset om hvorfor de står der.

«De forklarte at Sian hadde krenket deres religion med politiets beskyttelse, mens politiet brukte spray mot mindreårige», skriver Bergens Tidende.

Sian-leder Lars Thorsen ble selv angrepet av en rekke personer som hoppet over politiets sperringer og slo og sparket Thorsen mens han lå på bakken.

Under kan vi se et bilde av en blodig Lars Thorsen etter hendelsen.

Sian-leder Lars Thorsen slått til blods i Bergen under markering. Skjermbilde SIAN Facebook.

15 personer anholdt – tre siktet

Politiet har anholdt og innbrakt cirka 15 motdemonstranter i alderen 15–25 år. Tre menn er siktet for å ha angrepet Sian-leder Lars Thorsen. Det bekrefter politiet til Bergens Tidende lørdag kveld.

annonse

– Vi er i etterforskningsfasen og skal blant annet gjennomgå bildemateriale, sier jourhavende jurist Arne Fjellstad i Vest politidistrikt.

Ville ivareta sikkerheten

Skeie mener at politiet valgte en «passiv fremgangsmåte» under demonstrasjonen, som endte med at et Sian-medlem ble skadd. Politiet har som nevnt blitt kritisert for bruk av tåregass og pepperspray.

– Det vil jeg ikke kommentere. Vi har brukt virkemidler for å ivareta vår egen sikkerhet og sikkerheten til andre. En passiv tilnærming betyr at vi har trukket oss lenger og lenger tilbake, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon