Sian demonstrerte på Furuset senter i Oslo lørdag. De ble møtt av motdemonstranter som forøkte å overdøve markeringen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Hyllesten kom etter sammenstøt på Furuset i Oslo.

Lørdag 15. august fant det sted sammenstøt mellom motdemonstranter og politi i forbindelse med en fredelig markering fra organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) på Furuset i Oslo. Furuset er et av områdene i byen med høyest andel innvandrere.

Den venstreekstreme gruppen Tjen Folket hyller vold mot SIAN og politiet på sitt eget nettsted.

annonse

Gruppen legger med stor entusiasme ut om hvordan kampene utviklet seg mellom politi og demonstranter.

«Massenes raseri spredde seg som CS-gassen i lufta. Egg ble erstattet av flasker, og flasker erstattet av stein. Det var nå knapt mulig å se fascistene og på mange måter var det ikke lenger de som sto i sentrum. Nå handlet konfrontasjonen hovedsakelig om massenes heltemodige kamp mot politiet. Politiet og deres biler ble angrepet med stein», skriver Tjen Folket.

Les også: Tjen Folket: sympatisørene som antirasistene helst vil holde skjult

annonse

Mest ekstreme

Tjen Folket er den mest ekstreme av de radikale venstresidegrupperingene i Norge. Gruppen har lenge sett på seg selv som de ekte arvtakerne etter AKP (m-l)-tradisjonen, etter at Arbeidernes Kommunistparti slo seg sammen med Rød Valgallianse og ble med i Rødt i 2007.

Resett har tidligere omtalt hvordan gruppen i senere år har blitt ytterligere radikalisert.

Hvem som nå leder Tjen Folket er ikke kjent. Det er imidlertid på det rene at Kenneth Fuglemsmo fra Trondheim er en nøkkelperson. Han har også lenge vært tilhenger av såkalte «militante aksjoner», også da han var et ledende medlem av Arbeidernes Kommunistparti (AKP). Fuglemsmo meldte seg inn i Tjen Folket etter sammenslåingen mellom AKP og Rødt.

Her opptrer Kenneth Fuglemsmo maskert til støtte for en meningsfelle som har blitt pågrepet i USA (stemmen til Fuglemsmo er lett gjenkjennelig):

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon