- Resett - https://resett.no -

Fylkessekretær i KrF viser støtte for voldsmannen som slo ned Lars Thorsen under Sian-markering

Fylkessekretær Sondre Olsen i Vestland KrF har likt en oppsiktsvekkende Twitter-melding der volden mot Lars Thorsen blir forherliget.

Lørdag ble Norge vitne til en stygg voldsepisode da lederen av Stopp Islamiseringen av Norge (Sian) ble slått til blods [1]av rasende motdemonstranter under en markering med appeller på Festplassen i Bergen.

Sian-leder Lars Thorsen skal ifølge motdemonstrantene ha «krenket deres religion», og det var derfor de angrep Thorsen og politiet.

annonse

Støtte fra KrF-politiker

Sondre Olsen. Skjermbilde krf.no

På sosiale medier har Sian-markeringen blitt heftig diskutert, og mange hyller voldsmannen. Flere kaller han en «helt».

Noen går så langt i å skrive at voldsmannen fortjener støtte.

annonse

– Jeg tror han som slo ned Sian-lederen er en god gutt som har ofret mye og først og fremst fortjener vår støtte nå i denne vanskelige tiden, skrev en person på Twitter. [2]

Hittil har nesten 300 personer likt Twitter-meldingen. Mest oppsiktsvekkende er det at fylkessekretær i  KrF, Sondre Olsen, har stilt seg bak meldingen med en like.

Se skjermbilde under.

Skjermbilde twitter.

– Beklager

Fylkessekretær Sondre Olsen sier i en kommentar til Resett at han føler seg misforstått og at han vil beklage likeklikket. Han sier han trodde Guldens twittermelding var ment ironisk og henspeilte på den omtalen Petter Northug hadde fått den siste tiden.

– Jeg vil beklage at et likerklikk på en annen persons twitterkommentar kunne misforstås slik. Jeg er en stor tilhenger av ytringsfriheten – også for SIANs leder – selv om jeg er svært uenig i budskapet hans. Jeg leste twitterkommentar som en ironisk kommentar knyttet til sakene om Northug. Jeg burde nok tenkt at dette kunne misforstås, og beklager derfor at jeg klikket liker på den kommentaren, sier Sondre Olsen til Resett.

Støtter politiet

Få venstreorienterte har tatt avstand fra voldshandlingen mot Sian-lederen, noe Frps Jon Helgheim reagerer på.

annonse

– Ikke en gang grov vold klarer disse venstreradikale å ta avstand fra. Ytringsfriheten lever farlig på den kanten. Det er virkelig et sykt samfunn de ønsker seg, skriver han på Twitter, og legger ved skjermbilder som viser støtte til angrepet.

Til tross for at media har fokusert på at «politiet var for harde mot demonstranter», har noen har stilt seg bak politiets bruk av tåregass under markeringen.

En av dem er Filter Nyheters Harald Klungtveit, som mener at politiet ikke gjorde noe galt.

– Det er litt seigt å tro på at Bergenspolitiet «overreagerte» når det beviselig var et tjuetalls menn som angrep SIAN og video etterpå viser demonstranter som oppsøker politiet for å kaste gjenstander. At de var for få og for dårlig forberedt er annen sak, skrev han på Twitter.

 

Tegn abonnement [6] eller støtt oss på andre måter [7] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474