Sveinung Rotevatn (V) vil ikke utfordre Melby. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
annonse
annonse

Sveinung Rotevatn avviser at han vil utfordre Guri Melby, som nå er innstilt som leder.

– Jeg har ikke tenkt å utfordre en enstemmig innstilling som vi får anta at har stor oppslutning i partiet. Jeg er toppmotivert for å være nestleder og bidra til en god ledertrio, sier Rotevatn i et intervju med NRK.

Valgkomiteen i partiet kom søndag med sin innstilling til ledervalget. Der står Guri Melby på topp som leder, mens klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn og kulturminister Abid Raja er innstilt som henholdsvis 1. og 2. nestleder. Landsmøtet skal være i slutten av september.

annonse

– Jeg har vært lederkandidat, jeg har vært veldig motivert til å bli leder i Venstre. Men det er mange andre gode kandidater til det, og Guri er en kjempegod kandidat som leder i Venstre. Og jeg støtter Guri som leder i Venstre. Det tror jeg blir bra. Og så har jeg ikke tenkt å utfordre en enstemmig innstilling som vi får anta at har stor støtte i partiet, sier Rotevant på spørsmål om han utelukker at han stiller som lederkandidat til tross for innstillingen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon