- Resett - https://resett.no -

Ny Venstre-leder vil ha Norge inn i EU

Guri Melby er Venstres nye leder og positiv til EU-medlemsskap.. Foto: NTB Scanpix

Guri Melby innstilt som ny leder og har planen klar for hvordan hun skal ta Venstre til nye høyder.

Melby mener en av nøklene er å lytte til folk i forskjellige samfunnslag.

– Jeg tror det viktigste er å lytte til folk som har litt ulike ståsted, folk som erfarer verden på litt forskjellige måter, både i by og i bygd. Og så tror jeg det viktigste for å skape ro i Venstre, er å greie å få resultater. Hvis vi greier å få et Venstre som vokser, så vil også veldig mange ha lyst til å slutte seg til det laget, sier hun.

annonse

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn og kulturminister Abid Raja, ønsket begge å bli ny leder i Venstre. De blir i stedet 1. og 2. nestleder, og Melby tror ikke det skal by på samarbeidsproblemer dem imellom.

– Jeg tror at vi tre sammen som et lag kan greie å løfte Venstre. Vi har ulike kvaliteter. Vi jobber nå med ulike saksfelt som alle tre er veldig viktige for Venstre. Både kunnskap, kultur og miljø. Sammen med Iselin Nybø, som er foreslått i sentralstyret og er næringsminister, så tror jeg det er en veldig god plattform til å synliggjøre Venstres løsninger på de store utfordringene, sier Melby, som selv er kunnskapsminister.

Hun mener at partiet ikke har vært utsatt for så mye bråk som media vil ha det til.

annonse

– Jeg oppfatter for eksempel at etter at jeg kom inn i regjering, i midten av mars, så har det vært et veldig samlet lag. Både i regjering, på Stortinget, og ikke minst fra våre medlemmer. Jeg har opplevd å få utrolig mange heiarop fra mange, selv om jeg vet at de kanskje hadde en annen preferanse for lederkandidat, sier Melby.

Melby roser sin forgjenger, Trine Skei Grande, for å skape bredde i partiet, men er helt på den andre siden når det gjelder medlemsskap i EU.

– Der har Trine vært motstander av at Norge skal gå inn i EU, mens jeg har vært ja-menneske hele tiden. Jeg mener at et parti som er opptatt av internasjonalt samarbeid, og ikke minst opptatt av å løse utfordringer knyttet til klima og migrasjon, må si ja til et forpliktende europeisk samarbeid, avslutter den nye lederen i Venstre.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474