Unge Høyre leder Sandra Bruflot sier bakgrunnen for forslaget er et ønske om å bekjempe sosial kontroll. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

En enstemmig programkomité i Høyre vil ha forbud mot ekteskap mellom søskenbarn.

Komitéen vil at partiet skal gå til valg i 2021 med dette på programmet, skriver VG.

Sandra Bruflot i Høyres programkomité, legger ikke skjul på at dette forslaget er ment å stoppe den gruppen i Norge som har et annet syn på likestilling og kvinners rettigheter til selv å velge sin ektemake.

annonse

– Hovedbegrunnelsen for et forbud mot søskenbarnekteskap er at det vil forhindre negativ sosial kontroll og tvangsekteskap, sier hun.

Både Ap og Frp har tidligere gått inn for å forby søskenbarnekteskap. så forslaget ligger an til å få flertall i Stortinget.

Politiet i Oslo har allerede bedt om et slikt forbud og mener endringer kan gjøres i ekteskapsloven og utlendingsloven. De mener det vil være et viktig ledd i kampen mot æreskriminalitet og sosial kontroll.

annonse

Hele 41 prosent av barn født mellom 1967 og 2010 med pakistanske foreldre, har foreldre som er søskenbarn, viser tall fra  Folkehelseinstituttet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon