Taxfree butikken på Gardermoen er nesten tom i sommer. Om KrF får det som de vil, blir det en permanent tilstand. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Nordmenn behøver ikke kjøpe billig alkohol og tobakk på utenlandsturer mener en enstemmig programkomité i Kristelig Folkeparti.

Erik Lunde, leder i KrFs programkomité, ønsker å fjerne ordningen hvor nordmenn kan få kjøpt billig alkohol og tobakk etter en utenlandstur, skriver Vårt Land.

– På den ene siden ønsker helsemyndighetene at nordmenn skal redusere forbruket av alkohol og tobakk. På den annen side blir nordmenn premierte med lave priser om de kjøper de samme varene på taxfree etter en utenlandstur. Tiden er inne for å avvikle ordningen med taxfree, sier han.

annonse

KrF-komiteen peker på faktorer som hensynet til klimaet, folkehelsen og rettferdig fordeling, som argumenter for sitt forslag.

Forslaget får støtte fra sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Sparebank 1 Markets. Han skriver at staten taper rundt tre milliarder kroner i avgiftsinntekter på dagens taxfree-ordning.

«Det er ikke all verden, men det er over 2.000 kroner i året for en familie på fire personer», skriver han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon