Politiet tar hånd om en person etter at det oppsto uroligheter under en Sian-markeringen på Festplassen i Bergen lørdag. Foto: Eivind Senneset / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet vurderer å etterforske om de selv gjorde noe straffbart, mens de tre som ble siktet for vold mot Sian-lederen alle er løslatt.

Mens Sian-leder Lars Thorsen måtte sy tre sting i hodet etter å ha blitt angrepet i Bergen, vurderer Spesialenheten å se om politiet selv gjorde noe straffbart, skriver Bergens Tidende.

Lars Thorsen kalte Muhammed for en falsk profet og ble angrepet av tre personer.

annonse

– Sakene er under etterforskning. Vi vil danne oss et bilde av hva som skjedde og hva den enkelte av de siktede har foretatt seg på stedet, sier politiadvokat Mats Henriksen.

Alle de siktede er menn i 20-årsalderen.

Samtidig melder Leder av Spesialenhetens etterforskningsavdeling i Vest-Norge, Ellen Eikeseth Mjøs, at de vil vurderer om det kan være grunn til å se på politiets opptreden under arrangementet.

annonse

Spesialenheten, som har som oppgave å etterforske om politiansatte har gjort noe straffbart når de er i tjeneste, har ikke fått noen anmeldelser så langt.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon