Lars Thorsen geleides bort fra podiet mens det ser ut som han blør fra hodet etter at det brøt ut uroligheter under Sians markering på Festplassen lørdag. Foto: Eivind Senneset / NTB scanpix
Lars Thorsen geleides bort fra podiet mens det ser ut som han blør fra hodet etter at det brøt ut uroligheter under Sians markering på Festplassen lørdag. Foto: Eivind Senneset / NTB scanpix
annonse
annonse

Lederen i Senter for sekulær integrering (SSI), Shakeel Rehman, mener det er muslimer som taper når venstreradikale krefter unnskylder vold mot SIAN.

– Muslimene står igjen som taperne, sier han til Klassekampen.

Tre personer er arrestert for vold mot Thorsen, og femten ble pågrepet for ordensforstyrrelser.

annonse

Les også: SIAN på Furuset: – Antirasistene utnyttet sint muslimsk ungdom til å angripe politiet

– Det er så trist. Ingen skal møtes med vold uansett hvor uenige vi er i budskapet. SIAN ønsker å stigmatisere og spiller på stereotyper om at muslimer står for vold på grunn av islam, sier han, og legger til:

– Når Thorsen blir slått ned, kan SIAN bruke dette for alt det er verdt: «Se vi hadde rett». Da står muslimene igjen som taperne.

annonse

Allerede i juni gikk styreleder i Islamsk Råd ut, sammen med en rekke moskeer, og oppfordret muslimer til å ikke demonstrere mot SIAN.

– Islamske organisasjoner vil ikke ha noen motdemonstrasjoner mot SIAN. Man vet at det kan føre til vold. Mitt spørsmål er derfor: Bryr ikke antirasister seg om muslimer? spør Rehman.

Les også: Rødt mener SIAN sprer hat – kritiserer politiet

I stedet har Rødt-politikere og andre såkalte antirasister kritisert politiet. Rehman kaller partiet Rødt for «ansvarsløse».

– Som et antirasistisk parti har Rødt en sterk definisjonsmakt og når inn til innvandrerungdom. Det er utrolig viktig at de skaper toleranse og forståelse, og appellerer til ikkevold. Når Rødt ikke tar avstand til volden og i stedet retter pekefingeren mot politiet, svikter de unge muslimer.

Men Rødt avviser kritikken.

– Rødt tar avstand fra vold. I likhet med LO ønsket vi en fredelig motdemonstrasjon, men det fikk vi ikke tillatelse til av politiet, svarer Sofie Marhaug, som er Rødts gruppeleder i Bergen bystyre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon