Hadia Tajik er nestleder i Arbeiderpartiet og partiets finanspolitiske talsperson på Stortinget. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Hadia Tajik er nestleder i Arbeiderpartiet og partiets finanspolitiske talsperson på Stortinget. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik krever selvransakelse fra finansminister Jan Tore Sanner.

Tajik har sendt et skriftlig spørsmål til finansminister Jan Tore Sanner (H) etter bråket rundt ansettelsen av finansmannen Nicolai Tangen som ny sjef for oljefondet (NBIM), skriver NTB.

«Kva ser finansministaren at han burde gjort annleis i tida etter at han var informert om valet av ny leiar for NBIM 28. februar, dersom han hadde lagt rett lovtolking frå lovavdelinga til grunn i sin kontakt med Norges Bank fra fyrste stund?» skriver Tajik i spørsmålet.

annonse

Tajik, som var saksordfører for Stortingets behandling av ansettelsen, mener Sanner bommet på lovforståelsen og dermed ble svært passiv.

– Det er ikke lenger noen tvil om at Jan Tore Sanners passivitet i denne saken hadde betydning for at det endte med å bli såpass dramatisk at en enstemmig finanskomité på Stortinget var nødt til å kreve handling, sier Tajik.

– Vi hadde ikke trengt å havne her, fastslår hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon