Foto: Anders Wiklund SCANPIX
annonse
annonse

To tenåringsgutter skal ha blitt truet og tvunget til å kle av seg, før de i nitiden søndag morgen fikk kontakt med en forbipasserende på kirkegården i Solna kommune utenfor Stockholm sentrum.

– De ble fratatt klærne sine og utsatt for vold. Det virker å ha pågått under store deler av natta, fra midnatt til omkring klokka åtte på morgenen, sier etterforskningsleder og statsadvokat Anders Tordai til nyhetsbyrået TT.

Avisa Aftonbladet skriver at guttene ble utsatt for torturaktig og krenkende vold.

annonse

Det som beskrives som «to unge menn» ble pågrepet kort tid etterpå. Guttene kunne beskrive kidnapperne, og et vitne kunne peke ut to personer som løp fra kirkegården da politiet kom.

Ifølge politiet er de pågrepne kjent for politi og sosialtjenesten fra før.

Hvem er de?

annonse

Aftonbladet skriver ingenting om ofrenes eller de pågrepnes etnisitet. Heller ikke den alternative nyhetstjenesten Samnytt er kjent med eller har oppgitt det. Det avstedkomer imidlertid samme spørsmål i svenske kommentarfelt som det gjerne gjør i norske når media unnlater å beskrive gjerningsmennene.

– ER her nogen som vet om BO er svenske eller “svenske”? skriver profilen Jesper.

– Välkomna till regeringens nya Sverige. Kvinnor och barn får klara sig bäst dom kan, skriver en annen i Samnytts kommentarfelt.

Oppdatert 18:17

Fria Tider opplyser tirsdag ettermiddag at gjerningsmennene er en 21 år gammel mann fra Iran som kom til Sverige i 2009. Den andre er en 18 år gammel mann, født i Sverige og med foreldre fra Tunisia.

De to tenåringsguttene skal også ha blitt voldtatt, skriver nettstedet.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon