- Resett - https://resett.no -

Kina på sjarmturné i Europa: – Nei og nei, ikke dropp Huawei

Beijing-regimets utenriksminister Wang Yi skal besøke Italia, Nederland, Norge, Frankrike og Tyskland.

I det som beskrives [1] som «damage control», et forsøk på å begrense skadene som coronavirus-pandemien, sikkerhetsloven i Hongkong og andre stridsspørsmål har påført relasjonene mellom Europa og Kina, sender Beijing-regimet sin utenriksminister Wang Yi på sjarmturné fra 25. august til 1. september.

Turen går først til Italia, hvor Wang skal forsøke å avverge at kinesiske Huawei stenges ute fra utbyggingen av landets 5G-nett. Huawei er allerede blitt lempet ut av Storbritannia og Frankrike, mens Italia nå overveier det samme.

annonse

Operatøren Telecom Italia har allerede unnlatt å invitere Huawei som leverandør til 5G-nettets kjerneinfrastruktur. Beijing frykter at dette er begynnelsen på slutten for Huaweis ekspansjon på den støvelformede halvøya.

Les også: Skulle erobre Europa, nå snubler Huawei i amerikanske sanksjoner: – Det er harde tider [2]

– Beijings viktigste mål er å forhindre opprettelsen av en forent transatlantisk front mot Kina, særlig når det gjelder 5G, sier Lucrezia Poggetti ved Mercator-instituttet for kinesiske studier.

annonse

Det kan imidlertid bli vanskelig. USA presser sine europeiske allierte stadig hardere, og Wang kan derfor komme til å dra «skuffet» fra samtalene med Italias utenriksminister Luigi Di Maio, mener Poggetti.

27. august står Norge for tur. Da skal Wang møte sin norske motpart Ine Eriksen Søreide.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474