En ansatt i USAs postvesen brukte tirsdag plastfolie for å beskytte postkasser i Galveston. Plasten stopper folk fra å bruke kassene, som kan oversvømmes når orkanen treffer. Foto: Mark Mulligan / Houston Chronicle via AP / NTB scanpix
annonse

Orkanen Laura har styrket seg og er nå en svært farlig kategori 4-orkan, opplyser USAs nasjonale orkansenter.

Meteorologer og myndigheter frykter at den vil føre til en voldsom stormflo som kan oversvømme lokalsamfunn langs kysten av Texas og Louisiana. Vannet kan stige så mye som 6 meter.

I løpet av 24 timer har Laura styrket seg 70 prosent, og orkansenteret omtaler den som «ekstremt farlig». Den suger energi fra det varme vannet i Mexicogolfen og er den kraftigste orkanen som rammer det amerikanske fastlandet så langt i år.

annonse

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse