USAs utenriksminister Mike Pompeo kastet seg inn presidentvalgkampen 2020, et uvanlig valg for en utenriksminister, med en videohilsen fra Jerusalem. Foto: Republican National Committee via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Talen fordømmes av Demokrater og andre som et brudd på en diplomatisk presedens.

Dette kan være et mulig brudd på føderal lovgivning som forbyr statsansatte å åpenlyst drive politisk aktivisme mens de er på jobb, skriver NTB.

USAs utenriksminister Mike Pompeo hyllet president Donald Trumps innsats i utenrikspolitikken med en videohilsen fra Jerusalem.

annonse

– De er tryggere og deres frihet er sikrere fordi president Trump har satt USA først, sa Pompeo med gamlebyen i Jerusalem i bakgrunnen.

Han snakket også varmt om Trumps innsats i Midtøsten.

– Presidenten har flyttet USAs ambassade til Guds by Jerusalem, den rettmessige hovedstaden i jødenes hjemland. Og presidenten har forhandlet fram en historisk fredsavtale mellom Israel og Emiratene som våre barnebarn kommer til å lese om i sine historiebøker, sa Pompeo .

annonse

Ingen sittende utenriksminister har talt til et landsmøte de siste 75 årene, skriver The New York Times.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon