Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Kripos fastslår at tre norske borgere er siktet for brudd på åndsverkloven etter en politiaksjon mot et av verdens største nettverk for piratkopiering.

Amerikansk politi gikk, i tillegg til politiet i 18 andre land, til en koordinert aksjon mot nettverket som kalles «The Sparks Group», som skal ha distribuert hundrevis av filmer og TV-serier, onsdag. Det rapporterer NRK.

Les også: Kripos-sjef tror ikke innvandring er årsaken til svenske tilstander, og mener migrasjon er en «berikelse»

annonse

Også norsk politi har vært delaktig i operasjonen, ved Nasjonalt cyberkrimsenter hos Kripos.

– Etter en rettsanmodning fra USA har norsk politi bistått med å ta ned infrastrukturen til gruppen. Det er gjennomført ransakinger ved kontor, og det har blitt tatt beslag i IP-adresser, datautstyr og lagringsmedier i et stort omfang, sier kommunikasjonsrådgiver Jonas Fabritius Christoffersen til NRK.

Tre menn i slutten av 30-årene og begynnelsen av 40-årene er nå siktet for brudd på åndsverkloven. De tre mennene blir ikke fremstilt for varetektsfengsling. Videre er det foreløpig ikke kjent om de har fått oppnevnt forsvarer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon