Presidentkandidat Joe Biden (t.v.) og USAs president Donald Trump. Foto: Scanpix.
annonse
annonse

Joe Bidens ledelse over president Trump i presidentvalget i 2020 er kuttet til bare én prosent, etter å ha vært så høy som 15 prosent i tidligere meningsmålinger.

Tallene kommer frem i den siste meningsmålingen fra Rasmussen Reports, som gir Biden 46 prosent oppslutning, mot Trumps 45 prosent – tall som er godt innenfor feilmarginen.

Det er en dramatisk endring fra den siste meningsmålingen fra Rasmussen Reports for over en uke siden, som ga Biden en ledelse over Trump med 48 mot 44 prosent.

annonse

Det kommer også frem i en annen meningsmåling fra Rasmussen Reports datert 24. august at 51 prosent av amerikanerne var fornøyde med jobben som Trump gjør som USAs president.

Landsmøter

Den siste meningsmålingen kommer i etterkant av det demokratiske nasjonale landsmøtet, som ikke ga Biden noe oppsving i popularitet, ifølge en Reuters / Ipsos-meningsmåling, som ble offentliggjort onsdag.

annonse

Det republikanske nasjonale landsmøtet går nå inn i sin fjerde dag, og Trump forventes å snakke i natt. Hvis meningsmålingene fortsetter den positive trenden for republikanerne, kan han få et oppsving i oppslutning etter landsmøtet.

Nøyaktighet

Rasmussen Reports var blant meningsmålingsfirmaene som best forutså utfallet av det amerikanske presidentvalget i 2016.

Rasmussen hadde Hillary Clinton opp 1,7 prosent over Trump på valgdagen 2016, mens hun endte med å vinne den populære avstemningen med 2,1 prosent (48,2 mot 46,1 prosent).

Fondsforvaltermilliardær: – Meningsmålingene tar feil, Trump vil slå Biden

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon