- Resett - https://resett.no -

SIAN: – Nettavisen i strupen på Bergens Tidende

Redaktør Erik Stephansen i Nettavisen anklager Bergens Tidende for å polarisere debatten.
– Gratulerer til alle som fikk dem dit, skriver han i Nettavisen [1], og tilføyer:

– Og gratulerer til Bergens Tidende som så lettvint kaster sine liberale tradisjoner over bord. Det siste var ironi.

Han sier at det som er mest urovekkende er at «nyttige idioter» blant antirasistene får sympati og blir heiet fram av aviser som Bergens Tidende. Han sier videre at debatten etter angrepet på SIAN-lederen, gjør at vi bør stoppe opp. Temperaturen har blitt for høy, mener han, om ikke kan flere gå i fellen til de som vil splitte og polarisere.

annonse

Les også: Frp-Sylvi etter volden mot Sian: Hvor er justisministeren? [2]

En av dem er kommentator i Bergens Tidende, Morten Myksvoll, mener Stephansen. Han skrev en følelsesladd kommentar at «Vi trenger et skikkelig oppgjør med Sians rasisme».

– Det har han rett i, mener Stephansen.

annonse

Men i stedet for å gjøre nettopp det, skriver Stephansen, så begynner Myksvoll å «forstå» de som gikk til angrep på SIAN-lederen Lars Thorsen. Myksvoll skriver videre at han forstår de muslimske ungdommenes voldsbruk, og at politikere må forstå hvor vanskelig det er «å holde seg i skinnet».

Les også: Samfunnsdebattant raser mot Rødt for kritikk av politiet – mener «muslimene står igjen som taperne» [3]

Myksvoll kom også inn på den hvite majoritet, og at det er vanskelig å forstå hvordan det er å bli hatet. Han hevdet også at de fleste ville ha «gått opp i limingen» før disse, fordi vi ikke er vant til å bli «dehumanisert».

Stephansen sier at her tar Myksvoll feil. Muslimske organisasjoner og moskeer har oppfordret alle til å overse SIAN. I Bergen var de fleste militante antirasistene tilreisende.

De demokratiske krefter i midten, både på høyre- og venstresiden, sier Stephansen, at de forsøker å dempe gemyttene og advare mot polariseringen og fuck the police-holdninger.

– Myksvoll ser ikke, eller anerkjenner ikke, at de voldelige demonstrantene er «nyttige idioter» som bare spiller ballen rett i fanget til SIAN – som jo hevder at de fleste innvandrere er kriminelle.

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474