Bildet er fra en hendelse tidligere på Svalbard hvor en isbjørn tok seg inn på et hotell. Foto: Hilde Kristin Røsvik / Svalbardposten / NTB scanpix
annonse
annonse

Sysselmannen på Svalbard opplyser at en mann er omkommet etter å ha blitt angrepet av en isbjørn  utenfor Longyearbyen i natt.

Mannen ble angrepet ved campingplassen utenfor Longyearbyen. Isbjørnen ble skutt og drept, men det er fortsatt uklart om den angrep mannen inne i teltet eller utenfor, skriver NTB.

– Politiet hos Sysselmannen fikk melding klokken 3.50 om at en person på campingplassen var angrepet og skadd av en isbjørn. Bjørnen ble skutt mot av folk på stedet og gikk mot flyplassen, som ligger like i nærheten, opplyser assisterende sysselmann Sølvi Elvedahl i en pressemelding.

annonse

Mannen ble bekreftet omkommet av lege fra sykehuset. Seks andre personer som også var til stede under angrepet, er fraktet til sykehus.

– Vi kjenner foreløpig ikke til om det er noen relasjon mellom dem som er fraktet til sykehuset og den avdøde, sier kommunikasjonsrådgiver Terje Carlsen ved Sysselmannens kontor.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon