Bistandsminister Dag-Inge Ulstein (KrF). Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Flere av de største organisasjonene har ingen med minoritetsbakgrunn verken i styret eller i ledelsen.

Norske bistandsorganisasjoner viser lite av dagens mangfoldige og flerkulturelle Norge, skriver Bistandsaktuelt. Dette gjelder også det statlige fagdirektoratet Norad.

Les også: Bistandsorganisasjoner fløy 90 millioner kilometer i fjor

annonse

I de største organisasjonene som Kirkens Nødhjelp, Redd Barna, Regnskogfondet, Utviklingsfondet og Norsk Folkehjelp er det ingen med minoritetsbakgrunn i styret eller ledelsen. I norske bistandsorganisasjoner er kun fire prosent med minoritetsbakgrunn i styret eller ledelsen.

Les også: Ap og Sv vil ha mer mangfold i styrene til statseide selskaper

Det rundt 1500 ansatte i Norad og de 16 i bistandsorganisasjonene. Men det er kun åtte prosent ansatte med bakgrunn fra Asia, Afrika, Latin-Amerika og Oseania. Dette er lavere enn SSBs tall over Norge befolkning. Der er tallet 11 prosent.

annonse

Norad og 15 av de 16 bistandsorganisasjonene holder til i Oslo, og der er nesten 30 prosent av befolkningen innvandrere fra Afrika, Asia, Latin-Amerika og Oseania eller norskfødte barn av foreldre fra disse områdene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon