- Resett - https://resett.no -

Nesten ingen ledere i bistandsorganisasjoner har minoritetsbakgrunn

Flere av de største organisasjonene har ingen med minoritetsbakgrunn verken i styret eller i ledelsen.

Norske bistandsorganisasjoner viser lite av dagens mangfoldige og flerkulturelle Norge, skriver Bistandsaktuelt [1]. Dette gjelder også det statlige fagdirektoratet Norad.

Les også: Bistandsorganisasjoner fløy 90 millioner kilometer i fjor [2]

annonse

I de største organisasjonene som Kirkens Nødhjelp, Redd Barna, Regnskogfondet, Utviklingsfondet og Norsk Folkehjelp er det ingen med minoritetsbakgrunn i styret eller ledelsen. I norske bistandsorganisasjoner er kun fire prosent med minoritetsbakgrunn i styret eller ledelsen.

Les også: Ap og Sv vil ha mer mangfold i styrene til statseide selskaper [3]

Det rundt 1500 ansatte i Norad og de 16 i bistandsorganisasjonene. Men det er kun åtte prosent ansatte med bakgrunn fra Asia, Afrika, Latin-Amerika og Oseania. Dette er lavere enn SSBs tall over Norge befolkning. Der er tallet 11 prosent.

annonse

Norad og 15 av de 16 bistandsorganisasjonene holder til i Oslo, og der er nesten 30 prosent av befolkningen innvandrere fra Afrika, Asia, Latin-Amerika og Oseania eller norskfødte barn av foreldre fra disse områdene.

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474