Flere av demonstrantene kastet brennende gjenstander og stein mot politiet, som har svart med å rykke fram mot demonstrantene og pågrepet flere av dem. Foto: TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet skal nå ha fått kontroll over situasjonen.

Fredag kveld samlet flere hundre mennesker seg i bydelen Rosengård, kastet stein på politiet og satte fyr på biler og bildekk. Ifølge politiet skyldes kaoset at en koran skal ha blitt påtent, skriver NTB.

– Demonstrasjonen på Stortorget hadde ikke tillatelse, og politiet bestemte seg derfor for å oppløse den, sier Stefan Sintéus i politiet i Malmö.

annonse

300 personer skal ha vært med på opptøyene og flere av dem kastet brennende gjenstander og stein mot politiet. Politiet måtte rykke frem mot pøbelen og har pågrepet flere.

– Ødeleggelsen og frykten fra kvelden og natt opptøyer har påvirket alle innbyggere i Malmö, uttaler Sintéus.

annonse

Danske Rasmus Paludan som er leder for det innvandringskritiske partiet, Stram Kurs, ble tidligere på dagen stanset ved grensa til Sverige og nektet innreise.

Planen var å delta på et torgmøte som var arrangert av den svenske gatekunstneren Dan Park, og deretter brenne en koran innpakket i bacon.

18 muslimske organisasjoner protesterte mot planen til Park og Paludan og anmeldte arrangørene for hets mot folkegruppe i henhold til den svenske rasismeparagrafen.

Politiet fikk medhold av retten til å stoppe markeringen av sikkerhetsmessige grunner.

Seks personer ble pågrepet mistenkt pågrepet for brudd på den svenske rasismeparagrafen, som i Sverge omtales som « hets mot folkegruppe ». 15 personerer av «demonstrantene» er også pågrepet.

– Vi etterforsker nå lovbruddene som er begått og jobber for å sikre at vi fortsatt har en rolig situasjon i Malmö, sier Sintéus i politiet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon