Den britiske gatekunstneren Banksy sponser båten og har på ett av fartøyets sider malt en jente som holde opp en hjerteformet redningsbøye. Foto: Santi Palacios / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Mannskapet på båten Louise Michel ber om hjelp fra Italia og Malta til å få over 200 migranter på land.

Det tyskregistrerte fartøyet driver «redningsarbeid» i sentrale deler av Middelhavet. Torsdag hentet de om bord 89 personer. Mannskapet «reddet» dagen etter ytterligere 130 migranter, blant alle unge menn også noen kvinner og barn, skriver organisasjonen på Twitter.

– Mannskapet på 10 er nå om bord i den 30 meter lange båten med 219 overlevende. 33 er fremdeles i redningsflåter og en person er død, opplyses det i en oppdatert melding.

annonse

Den uavhengige redningsgruppen Sea-Watch, som tidligere har brukt Louise Michel i sine operasjoner, krever at Malta tar imot migrantene ved å uttale at landet skal «umiddelbart ta seg til området og gjøre jobben sin».

Den britiske gatekunstneren Banksy, som sponser skipet, har også malt det rosa, og på en av sidene en jente som holder opp en hjerteformet redningsbøye.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon