Fanny Bråten river i stykker Koranen under Stopp Islamiseringen av Norge- SIAN - sin markering på Eidsvolls plass foran Stortinget. Et massivt politioppbud sørger for å stagge motdemonstranter og SIAN tilhengere. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SIAN foran Stortinget. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
annonse

 

SIANs Fanny Bråten skal væres slått ned av en motdemonstrant i forbindelse med at hun skjendet Koranen. 

Resetts journalist observerte at politiet pågrep en mann som brøt sperringene.

annonse

VG skriver at en av dem klarte å ta seg helt frem til Bråten og fikk sparket henne i benet, før politiet la seg over ham.

Bråten ble liggende en stund på bakken og før hun ble hjulpet opp av ambulansepersonell.

Det er tvil om Bråten ble slått ned før hun tok frem koranen, eller etterpå. SIAN hevder det første. Mens andre hevder at hun ble slått ned etterpå. Hun skal i alle fall ha tatt frem koranen og sagt.

annonse

– Følg med nå, nå skal jeg skjende koranen.

Så har hun begynte å rive ut sider og spytte på dem.

Etter dette gikk flere motdemonstranter løs på gjerdene, men det ble stoppet av politiet. De ble benyttet tåregass mot enkeltpersoner.

Politiet opplyser at fire personer er pågrepet for å ha skapt uroligheter under demonstrasjonen. Etter at demonstrasjonen var over, angrep en rekke motdemonstranter politiets biler.

Store politistyrker har møtt opp, de er både i uniform, sivilt og til hest.

annonse

En person er pågrepet av politiet for ordensforstyrrelser, forteller innsatsleder Torgeir Brenden til Nettavisen. Han forsøkte å bryte sperringene.

– Vi er klare til å gripe inn, sier politiet, skriver NTB.

Sian ble møtt av en stor gruppe demonstranter som sang, trommet og ropte slagord mot dem foran Stortinget lørdag.

– Dette minner om Irak, lød det fra Sian.

Stopp Islamiseringen av Norge- SIAN – avholdt markering på Eidsvolls plass foran Stortinget. Et massivt politioppbud sørger for å stagge motdemonstranter og SIAN tilhengere. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Det er litt anspent stemning takket være tungt militarisert politi som er til stede, sier Siavash Mobasheri, leder i Rødt Oslo, til NTB.

Les også: Resett rapporterer fra Sians demonstrasjon i Oslo

Oslo-politiet håper lørdagens Sian-markering foran Stortinget ikke vil bli som Bergen forrige uke.

Politiet grep raskt inn mot motdemonstrantene som gikk løs på gjerdene.

– Hvis det utarter og noen tyr til vold eller andre typer ulovligheter, vil vi slå ned på det. I tillegg vil vi også etterforske og forfølge eventuelle lovbrudd i ettertid, sier Oslo-politiets særegne Sian-operasjonsleder for dagen, Marita Aune, til NTB.

annonse

Islamsk råd Norge oppfordret å ignorere SIAN.

– Av tidligere erfaringer vet vi at Sian ønsker å få plass i rampelyset gjennom å presentere seg selv som ofre som ikke får lov til å ytre seg. Deres mål er å provosere fram motreaksjoner for å skape bråk og motsetninger i samfunnet, skriver de i et innlegg.

Stopp Islamiseringen av Norge- SIAN – avholdt markering på Eidsvolls plass foran Stortinget. Et massivt politioppbud sørger for å stagge motdemonstranter og SIAN tilhengere. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Abid Raja sier en bør holde seg unna motdemonstrasjoner.

– Drit i Sian og hold dere hjemme! Ved å dra dit for å vise din avsky, gjør du Sian viktigere. Ved å ikke dra, avkler du Sian, sier han til VG.

Han sier også at antirasister ødelegger for innvandrere, hvis de går for langt i sine protester.

– Hvis det er noen som helst i dag, muslim eller ikke, som lar begeret renne over under demonstrasjonen, vil det ødelegge for minoritetsbefolkningen, sier han.

Da Thorsen talte ble motdemonstrantene opphisset, de begynte å rive i gjerdene og skrike.

– Ingen rasister i våre gater.

Innsatsleder Torgeir Brenden sier til NRK at de er forberedt på at ulike scenarioer kan oppstå, etter det man har sett de siste gangene Sian har holdt markeringer.

– Det er opp til de som kommer hit for å ytre seg om de ønsker å gjøre det innenfor lovens rammer, eller om de legger opp til at politiet må håndtere situasjoner som går utenfor loven, sier Brenden.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse