Redaktør Vebjørn Selbekk (t.v.) reagerer sterkt etter at flere hundre mennesker seg i bydelen Rosengård, kastet stein på politiet og satte fyr på biler og bildekk etter koranbrenning tidligere på dagen. Foto: NTB Scanpix / TT / NTB Scanpix
Redaktør Vebjørn Selbekk (t.v.) reagerer sterkt etter at flere hundre mennesker seg i bydelen Rosengård, kastet stein på politiet og satte fyr på biler og bildekk etter koranbrenning tidligere på dagen. Foto: NTB Scanpix / TT / NTB Scanpix
annonse
annonse

Vebjørn Selbekk reagerer sterkt på koranbrenning-opptøyene i Sverige. 
«Det er ubegripelig at enkelte muslimer ikke forstår forskjellen mellom å brenne en bok man selv eier og det å tenne på andre menneskers biler og bygninger. Vi må bare konkludere med at fredens religion foreløpig har skapt alt annet enn fred i Skandinavia», skriver sjefsredaktør Vebjørn Selbekk i Dagen på Twitter.

Selbekk skriver dette etter at  flere hundre mennesker samlet seg fredag seg i bydelen Rosengård i Malmø. Rasende demonstranter ropt Allahu akbar, Gud er stor,  kastet stein på politiet og satte fyr på biler og bildekk. Det skjedde som følge av  at en koran, ifølge politiet, ble påtent i nærheten.

Ved 3-tiden natt til lørdag hadde situasjonen roet seg, og opprydningen i området kunne starte, ifølge det svenske nyhetsbyrået TT.

annonse

Selbekk ble landskjent da han som sjefredaktør for Magazinet 9. januar 2006 trykket faksimiler av tolv karikaturtegninger av den islamske profeten Muhammed fra Jyllands-Posten i Danmark i ytringsfrihetens navn. Mange muslimer følte seg dypt krenket av tegningene, og offentliggjøringen førte til voldsomme protester. Selbekk mottok flere drapstrusler, og det oppstod dramatiske demonstrasjoner, ambassadebranner og drap i den muslimske verden.

 

annonse

Hellig? 

En Twitterbruker følger opp med å spørre sjefsredaktøren et spørsmål.

«Er din gud hellig for deg Vebjørn?»

«Ja, men jeg lover å ikke tenne på naboens bil», svarer Selbekk.

 

Men én som er kritisk til budskapet fra Selbekk er samfunnsdebattant Jarl Waage.

« Jeg lurer på hvordandu hadde reagert om ei gruppe ekstreme islamistar hadde begynt å brenne Biblar på gater og torg rundt omkring. Veit du, jeg hadde synes det var like forjævleg som når høyreekstreme brenner Koranar», skriver han på Twitter.

En annen er muslimen og legen Usman Rana.

annonse

«Dette er intellektuelt latskap, og det tror jeg du vet», skriver han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon