Forsker Lars Gule. Foto: NTB Scanpix
Lars Gule. Foto: NTB Scanpix
annonse
annonse

Lars Gule (65) ba maskerte menn slutte å rive ned politisperringen utenfor stortinget. Så ble han angrepet.

Det var til tider høy temperatur utenfor stortinget lørdag ettermiddag da Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) holdt markering.

En liten grupppe motdemonstranter forsøkte flere ganger å rive gjerdene som var satt opp for å skille dem fra SIAN-talerne.

annonse

På Twitter ble det lagt ut en video som viser demonstrantene prøve å rive ned gjerdet mens Lars Gule ber de slutte.

En av demonstrantene snur seg og skubber Gule. 65-åringen falt bakover og ble skjelt ut av de maskerte mennene. Se video under.

annonse

Mann slo ned SIAN-kvinne

Det ble også hissig stemning da SIAN-medlem Fanny Bråten rev i stykker og spyttet på sider fra koranen foran motdemonstrantene utenfor Stortinget.

Like etterpå brøt flere personer seg gjennom sperringene og Bråten ble slått ned. Resetts journalist observerte at politiet pågrep en av mennene som skal ha slått til Bråten.

SIAN avsluttet markeringen og trakk seg vekk fra stedet like før klokken 15.

– Politiet så seg nødt til å avbryte SIAN sin markering helt mot slutten, rett og slett av fare for liv og helse. Det begynte å komme relativt mye kasting av stein, jernstenger og andre farlige gjenstander mot politiet, og også av fare for å eskalere situasjonen ytterligere, valgte vi da å avslutte markeringen nå, sa politiet til TV 2 etter at markeringen ble avsluttet.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon