Motstanden mot vindkraftutbygging har økt det siste året, blant annet gjennom organisasjoner som Motvind Norge. Foto: Fredrik Hagen / NTB
annonse
annonse

Motvind Norge ble startet i 2019. I løpet av ett år har de fått over 17.000 medlemmer.

Det er nesten like mange som Greenpeace, og flere enn partier som Frp og SV, skriver E24. På sine egne hjemmesider skriver Motvind:

Befolkning og folkevalgte trodde vindkraft kunne redde verden fra klimaendringer. I stedet ble vi lurt av smarte selskap og forretningsfolk som gjør raske penger på å rasere natur og selge fellesskapets ressurser ut av landet. Vindkraft løser ingen problemer, den skaper bare nye.  Vi redder ikke klima ved å ødelegge natur.

annonse

MOTVIND Norge er folkebevegelsen som stopper vindindustrien og tar naturen tilbake til folket! MOTVIND Norge informerer, påvirker, aksjonerer, dokumenterer, klager og går til sak. Vi trenger mange medlemmer for å få alt dette til.

Motvind Norge begynte å ta inn medlemmer i oktober i fjor.

– Vi har nå flere medlemmer enn SV og Frp, sier styreleder Eivind Salen i Motvind Norge til E24.

annonse

Les også: NRK går i spissen for klimadiktaturet

E24 har funnet ut at Frp har 15.600 medlemmer, mens SV har 15.165 medlemmer. Blant de større partiene har Høyre nesten 30.000 medlemmer, mens Arbeiderpartiet har 50.000 medlemmer.

– Folk ser at vi gjør en del av den jobben som offentlige myndigheter burde ha gjort. Vi gir dem som er berørt av vindkraften en stemme og jobber for deres rettigheter, sier Salen.

Nå skal de ansette flere folk. Denne uken utlyste Motvind to stillinger ved hovedkontoret i Ekebergveien i Oslo.

Kontingenten i Motvind er på 200 kroner i året.

– Folk er forbanna. De betaler gladelig de pengene. Det er flere innsamlinger på Spleis, og vi får også gaver som blir satt rett inn på vår konto, sier Salen.

annonse

Motvind gikk rettens vei for å stanse vindutbyggingen på Vardafjell i Sandnes. Det endte med tap og dom om å betale saksomkostninger på 1,3 millioner kroner.

Motvind har ifølge NRK tenkt å saksøke åtte vindprosjekter. Det vil koste penger, skriver E24.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon