Illustrasjonsfoto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Vinmonopolet har sørget for at staten får inn 2,68 milliarder kroner ekstra i skatter og avgifter hittil i år, hovedsakelig grunnet stengte grenser og redusert skjenking.

– Vi befinner oss midt i en historisk situasjon med tilnærmet full stopp i grensehandel og taxfree og betydelig redusert skjenking landet rundt; en historisk situasjon som resulterer i historiske tall, sier kommunikasjonssjef Jens Nordahl i Vinmonopolet til E24.

Les også: Grensehandel: – Vi kan ikke utforme avgiftspolitikken vår i et vakuum

annonse

Stengte grenser har nesten ledet til nær full stopp i grensehandelen. Nordmenn brukte bare 28 millioner kroner på grensehandel i andre kvartal i år, mot hele 4,1 milliarder kroner i samme periode i fjor, noe som betyr at det har vært en nedgang på 99 prosent, ifølge SSB.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon