I tvil: CNN er usikre på om dette er en demonstrasjon eller opptøyer. Fra Kenosha i Wisconsin, USA, 24. august 2020. Foto: Brandon Bell / AFP / NTB scanpix
annonse
annonse

Klarer du å skille mellom fredelige protester og voldelige opptøyer?

Det synes den venstrevridde TV-kanalen CNN, av mange omtalt som et av verdens mest seriøse og pålitelige nyhetsmedier, å ha vansker med.

Nå latterliggjøres CNN og spaltist Chris Cillizza etter å ha publisert kommentaren «“Protester” eller “opptøyer”? Det er STOR forskjell».

annonse

Artikkelens hovedillustrasjon viser nemlig skjelettet av en bygning som er blitt flammenes rov under opptøyene. Foran står det tungt bevæpnet opprørspoliti som holder vakt.

Les også: Banket kona og bar ulovlig våpen – nå har venstresiden gjort ham til mangemillionær

– Trumps forsøk å sette merkelappen «opptøyer» på det som skjer i storbyene forteller i alle fall litt om hans desperasjon, i politisk forstand, for tiden, lyder Cillizzas analyse.

annonse

– Det å sørge for at folk oppfatter det som skjer i landet som «opptøyer» heller enn «protester» er en sentral del av Trumps comeback-strategi, fortsetter han.

På Twitter er det mange som morer seg over CNNs bildevalg.

– Konkurransen i CNN om å lage den mest fornærmelige tittel–illustrasjon-sidestillingen fortsetter med uforminsket styrke, skriver en bruker lakonisk.

– Wow, disse protestene er hete, men i det minste er de stort sett fredelige, sier opprørspoliti på et parodisk bilde som en annen bruker har lastet opp.

Dette er en referanse til den afroamerikanske CNN-reporteren Omar Jimenez, som under sin live-dekning fra opptøyene i Kenosha uttalte at det er «hett, men stort sett fredelig» der. Bak reporteren steg det opp et flammehav fra antente kjøretøy.

Lenge unnlot Det demokratiske parti å ta avstand fra brannstiftingen, plyndringen og øvrig vold som Floyd- og senere Blake-opptøyene har ført med seg. Demonstrantene er nemlig i hovedsak Demokratenes egne velgere, og det er valg 3. november.

annonse

Les også: Biden: – Eg skal stengja ned økonomien og auka skattane. Kvite skal få vaksine sist (+)

Demokratene har imidlertid innsett at røyken fra bilbrannene blåser feil vei, nemlig tilbake på dem selv, herunder Demokratenes presidentkandidat Joe Biden.

Partiet har derfor endret strategi: fordømme volden og legge skylden på president Donald Trump. Herunder har de lansert en Twitter-kampanje med hashtagen #TrumpRiots.

– [Trump] fortsetter å blåse liv i de hatefulle og polariserende flammene i samfunnet vårt, og bruker skremselspolitikk for å piske opp støttespillerne sine[.] Han er hensynsløs og oppfordrer til vold, het det i en opplesning fra Biden forleden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon