Faksimile fra Facebook.
annonse
annonse

En gravid kvinne i Australia er arrestert for å oppfordre til protester mot coronarestriksjoner.

Australsk politi har arrestert en 28 år gammel, gravid kvinne, foran hennes partner og to barn. Kvinnen skal angivelig ha planlagt en demonstrasjon mot lockdown i forbindelse med covid-19, og promotert dette på Facebook.

Politiet i delstaten Victoria har tatt kvinnen, som heter Zoe Buhler, inn i varetekt, etter at hun opprettet et arrangement på Facebook kalt «freedom day», der hun oppfordret folk til å samles til fredelige demonstrasjoner mot australske myndigheters coronarestriksjoner. Dette rapporterer ABC News.

annonse

«Som noen av dere kan ha sett, så har regjeringen gått til ekstreme lengder og bruker skremselstaktikk via media for å stoppe Melbourne-protestene», het det i det nå slettet arrangementets hjemmesiden.

Les også: Reagerer på fortsatt skjenkestopp: – Komplett uforståelig

Siktet for oppfordringer

annonse

I sosiale medier er det delt et videoklipp som viser politibetjenter idet de legger Zoe Buhler i håndjern, foran hennes partner og to barn. I videoklippet kan man se hvordan Buhler blir stadig mer oppskaket, og hun forteller betjentene at hun er gravid.

– Jeg har ingen anelse om hvorfor dere gjør dette. Mine to barn er her. Jeg har en ultralyd om en time. Jeg sletter gjerne posten, sier kvinnen til betjenten.

Politiet i Victoria har bekreftet at kvinnen er siktet for oppfordring til opptøyer.

 

Publisert av Zoe Lee Tirsdag 1. september 2020

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon