F.v. Penn og Allen. Foto: Union Springs Police Department
annonse
annonse

Afroamerikanere med skytevåpen gir politiet i Alabama fulle hender.

Torsdag kveld forrige uke ville 29-årige Johnarian Travez Allen stikke innom en dagligvareforretning for å handle litt mat.

På vei til nærbutikken gikk han over en fotgjenger-overgang i Union Springs, en småby i Alabama, USA.

annonse

Allen krysset imidlertid gaten for sakte, mente Jeremiah Wesley Penn, som satt bak rattet i en ventende bil.

Les også: La ut voldsvideo av hvit mann som ble slått med murstein og skrev «White lives do not matter»

Til slutt rant det over for Penn, som kjørte bilen frem mot Allen, hoppet ut og plaffet ham ned med en rekke skudd, ifølge politiets teori.

annonse

Den 22 år gamle gjerningsmannen, som i likhet med avdøde Allen er afroamerikaner, sitter nå i varetekt i Bullock County Jail.

Penn er siktet for «capital murder», det vil si mord som kan gi dødsstraff.

Les også: Afroamerikansk støtte til Trump når stadig nye høyder

WSFA 21 News, en lokalavis for Montgomery og omegn, hadde 31. august flere forside-saker som handlet om skyting og afroamerikanere.

Sytten år gamle Darris W. er siktet for å ha drept en jevnaldrende. Det var i en park Darris havnet i munnhuggeri med attenåringen Majic C.

Majic’ ord var tilsynelatende så uutholdelige at Darris dro opp en pistol og skjøt ham gjentatte ganger. Udåden fant sted i byen Dothan.

annonse

Les også: Erna Solberg hevdet svarte var «involvert i mer kriminalitet» – så snudde hun

I byen Troy i Alamaba er 51-årige Henry Barr nå varetektsfengslet i Pike County Jail. Det hele begynte med en biljakt hvor Barr avfyrte skudd mot det flyktende kjøretøyet.

Da begge bilene til slutt stanset på en parkeringsplass, gikk Barr ut og skjøt den ene av de tre kvinnelige passasjerene gjennom ruten. Hun ble innlagt på sykehus, men er utenfor livsfare.

Etterforskningen har avdekket av Barr og kvinnen har datet i en periode, men stevnemøtet synes ikke å ha vært vellykket.

Les også: Svarte utgjør det overveldende flertallet av skytevåpenofre i voldsbølgen i New York City

Bare timer tidligere i samme by hadde Willie Jamel Bray (26) skutt sin egen far i magen.

Striden hadde stått om hvem som skulle disponere familiens kjøretøy den dagen. Fra krangling innendørs utartet det til håndgemeng i bakgården, hvor Bray til slutt ikke så noen annen utvei enn å pepre sitt kjødelige opphav med bly.

Senior skal ha overlevd angrepet. En eventuell forsoning mellom far og sønn må etter alt å dømme vente til etter Bray har hatt et opphold bak murene.

Black Lives Matter-aktivist mener afroamerikanere har rett til å rane og plyndre butikker

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon