Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

De nye kinesiske elbussene i Rogaland til rundt 100 millioner er to måneder gamle, og nå har det blitt avdekket vesentlige mangler. De tåler ikke Styrtregn og eldre fartshumper.

– Det har skjedd flere ganger at elbussene har stoppet i Haugesund, og blitt tauet bort, sier kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Tostensen i Kolumbus til NRK.

Midt i ettermiddagsrushet ble en av de kinesiske elbussene stående bom stille i et kryss i Haugesund. Det dannet seg en lang kø bak, og folk utsatte seg for farlige situasjoner.

annonse

– Det var fullstendig kaos i trafikken, sier parkeringsvakt Elisabeth Odland.

Les også: Elbusser skaper trøbbel for Ruter: – Det har oppstått enkelte tilfeller der bussene har gått tomme for strøm

Vy har kjøpt hele 55 nye elbusser fra det kinesiske selskapet BYD. 1. juli i år ga Kolumbus Vy anbudet til å ta over rutene i Nord-Rogaland. Ifølge Kolumbus har det vært noen oppstartsproblemer.

annonse

– Vi kan kalle det barnesykdommer. På de bussene som stoppet var det en sensor som var overfølsom. Dette er nå fikset, og bussene er på veien igjen, sier Tostensen.

Men hun er ikke bekymret for at de skal stoppe neste gang det regner.

– Vi er nokså sikre på at denne feilen er utbedret på alle bussene.

Men det er ikke bare det som har skapt vanskeligheter noen av elbussene er 18 meter lange. Og de kommer ikke lover gamle fartshumper. Men Tostensen i Kolumbus sier at myndighetene har gjort omfattende utbedringer på fartshumper flere steder.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon