- Resett - https://resett.no -

Professorer har fått nok: – Vi vil ha Biden som president, Trump gjør ikke som vi sier

Akademia vil ha en president som lytter til dem.

To måneder før det amerikanske presidentvalget 3. november er det bare små marginer som skiller oppslutningen til president Donald Trump og hans utfordrer Joe Biden fra Demokratene.

Nå kommer akademia til unnsetning. Hele 81 nobelpris-vinnere har nemlig lagt sine vekttall, diplomer og vitenskapelige tyngde sammen, og går nå ut med støtte til Bidens kandidatur.

annonse

I et åpent brev fra de 81 vitenskapsfolkene, som er verdensledere innen fysikk, kjemi og medisin, får Biden laud for sin «villighet til å lytte til eksperter» og «forståelse av verdien av internasjonalt forskningssamarbeid».

Les også: USA vil ikke ha vaksinesamarbeid med WHO [1]

Dette kan tolkes som et akademisk spark i leggen til Trump, som venstresiden bebreider for å ikke ha tatt coronavirus-pandemien på alvor, og som tidligere i år trakk USA ut av Verdens Helseorganisasjon.

annonse

– Aldri før i vårt lands historie har behovet vært større for at våre ledere setter pris på vitenskapens betydning i utarbeidelsen av offentlige handlingsplaner […] Som amerikanske borgere og vitenskapsfolk støtter vi helhjertet Joe Biden som president, heter det i den IQ-tunge felleserklæringen.

Blant undertegnerne finner vi storheter som Roger D. Kornberg (kjemi, 2006), M. Stanley Whittingham (kjemi, 2019), Joseph L. Goldstein (medisin, 1985), Mario R. Capecchi (medisin, 2007), John O’Keefe (medisin 2014), J. Michael Kosterlitz (fysikk, 2016) og Robert Woodrow Wilson (fysikk, 1978).

Les også: Norges eneste nobelprisvinner i fysikk går inn i Klimarealistenes vitenskapelige råd [2]

Whittingham, som er distingvert professor ved Binghamton University, begrunner sin deltakelse med at Trump ikke tar menneskeskapte klimaendringer på alvor.

– Vi trenger noen i Det hvite hus som i det minste lytter til vitenskapen. Vi kan ikke overse vitenskap og teknologi, uttaler [3] Whittingham fra sin lærestol i New York State.

Australsk-amerikanske Elizabeth H. Blackburn, opprinnelig fra Tasmania, fikk i 2009 nobelpris i medisin. Overfor CNN legger Blackburn sin vanlige objektivitet og kritiske sans til side, og kvalifiserer seg nesten også for en nobelpris i litteratur:

Les også: NRK satser mer på klimajournalistikk – vil unngå folk som «fornekter vitenskapen» [4]

– Joe Biden er den sterke, lidenskapelige lederen som vi trenger for å takle COVID-19-pandemien. Han vil lytte til det vitenskapelige og medisinske samfunnet for å finne løsninger som omsider kan bringe oss ut av denne dødelige pandemien og forbedre det amerikanske folks helse, sier [5] professor emerita Blackburn.

annonse

– Våre valgte ledere bør ta avgjørelser basert på fakta og vitenskap. Jeg støtter sterkt Joe Biden på grunn av hans løfte om å la fagfolk innen folkehelse, ikke politikere, bestemme, mener Blacksburns medisiner-kollega Carol W. Greider.

Listen over nobelpris-vinnerne finner du her [6].

Thunberg blir æresdoktor [7]

Tegn abonnement [8] eller støtt oss på andre måter [9] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474