Harald Klungtveit tente på alle plugger da SIAN ble invitert for å snakke om SIAN på NRK. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix / Skermbilde Nettavisen.no
annonse
annonse

En meningsmåling i Nettavisen viser at hele 87 prosent mener det var riktig å invitere SIAN til NRK-debatten, til tross for motstand fra twitter-venstre.

På twitter finnes det en liten klikk av mennesker som befinner seg til venstre i norsk politikk. Dette er personer som ofte får sin stemme hørt i norske nettaviser og nyhetskanaler, da de regelmessig blir inivtert til diverse diskusjonsprogram.

Men de samme personene liker ikke at folk på den andre siden av den politiske skalaen får ytringsrom i statskanalen.

annonse

Illsint Filter-redaktør

Da Lars Thorsen, leder for den islamkritiske organisasjonen Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN), ble invitert til debatten for å diskutere seg selv og ytringsfrihet, var det mange venstreorienterte som reagerte med sinne.

En av de var redaktør for nettstedet Filer Nyheter, Harald Klungtveit.

annonse

– I 99 av 100 tilfeller er det en elendig idé å invitere hatgrupper til direktesendinger, spent på hvordan NRK har lagt opp dette, skrev han på twitter.

Andre var enig.

Også andre samfunnsdebattaner, som ofte har blitt invitert til NRK for å ytre sine meninger om diverse temaer, likte ikke at SIAN ble invitert for å snakke om SIAN.

«Mitt forhold til å se på kveldens Debatten er det samme som til en solformørkelse», skrev den profilerte legen Wasim Zahid.

Riktig å invitere 

Tidligere har også ekstremistforsker Lars Gule latt seg provosere at folk har debattert med SIAN. I et intervju med Utrop i forrige måned advarte han mot å gå i diskusjon med organisasjonen.

annonse

Men selv om enkelte samfunsdebattanter river seg i håret fordi NRK snakket med SIAN, ser det ut som det norske folk er uenig.

I en meningsmåling hos Nettavisen, der over 6000 personer har avgitt stemme, viser det seg at hele 87 prosent mener det var riktig av NRK å invitere SIAN til debatt.

Skjermbilde Nettavisen måling.

Under NRKs debatt dukket det opp flere til å snakke om SIAN og ytringsfrihet, men ingen av de som ble invitert ønsket å debattere med SIAN-leder Lars Thorsen, som måtte stå alene og svare på spørsmål fra programleder Fredrik Solvang.

Etter at Thorsen var ferdig sto det folk utenfor NRK Marienlyst og ventet på ham for å gi han juling. Thorsen fikk til slutt politi-eskorte.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon