- Resett - https://resett.no -

Mann dømt i Høyesterett for sykling i kollektivfelt

Høyesterett kom til at syklistens valg om å prioritere sin egen sykling i kollektivfeltet fremfor trafikkavviklingen, forstyrret trafikken «unødig».

– En svart dag for syklistene, sier syklist Ivar Grøneng til NRK [1].

Han fikk bot for å sykle i kollektivfeltet på Mosseveien, og har blitt dømt i to rettsinstanser. Nå har Høyesterett forkastet anken hans.

annonse

Les også: Syklist dømt i lagmannsretten for å ha syklet i kollektivfelt [2]

– Jeg er kjempeskuffa. Det er jo en svart dag for syklister i Norge, sier Grøneng til NRK etter å ha lest dommen, sier han, og legger til:

– Nå er vi jo egentlig effektivt utestengt fra å bruke kjørebanen.

annonse

Høyesterett skriver i sin vurdering at syklistens ulemper ved å måtte sykle en omvei på en gang- og sykkelvei må veies opp mot trafikkavviklingen på stedet.

Les også: Syklist i kollektivfelt nektet å betale bot – frikjent i tingretten [3]

Ivar Grøneng mener selv at han ikke var til hinder for trafikken. Men han ble bøtelagt da han syklet midt i kollektivfeltet på E18 Mosseveien ut av Oslo. Politiet mente det var en luke foran Grøneng, og at det hadde blitt kø bak ham.

Grøneng er 56 år gammel og en ivrig mosjonist. Han sykler to mil hver vei fra Kolbotn til arbeidet i Oslo og tilbake igjen, hver dag.

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474