Nestleder i Frp Sylvi Listhaug. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Islamsk Råds krever at myndighetene forbyr SIAN. Det får Sylvi Listhaug til å reagere.

Styrelederen i Islamsk Råd Norge, Abdirahman Diriye, var tidligere søndag på banen og mente at ytringsfriheten ikke kan brukes til å mobbe og sjikanere andre eller fremme hat.

– FN påbyr Norge å forby organisasjoner som fremmer rasisme. Det mener vi SIAN gjør, sa Diriye.

annonse

Mange har reagert sterkt på at Islamsk Råd er ute og vil forby Koranbrenning. I Resetts kommentarfelt sies blant annet dette:

– Jeg med ca 500.000 andre i Norge ønsker å forby Islamsk råd, sier en.

Frps nestleder Sylvi Listhaug reagerer også sterkt. Hun mener styrelederen i Islamsk Råd har misforstått hva ytringsfrihet handler om.

annonse

– Det er jo en total undergraving av en viktig norsk verdi. Den handler om å forsvare andres rett til å si ting du er rykende uenig i. Alle kan forsvare det man er enig i. Det Islamsk Råd tar til orde for her, er å skrote ytringsfriheten. De ønsker å forby koranbrenning. De ønsker å forby en organisasjon de er uenige i, og det er et brudd på ytringsfriheten, sier Frps nestleder til TV 2.

Listhaug anbefaler dem å lese seg opp på temaet.

– De må sette seg inn i hva ytringsfriheten faktisk betyr. Og det betyr at det er lov å brenne Koranen, og det er lov å si ting Islamsk Råd er uenige i, sier Sylvi Listhaug.

Les også: Cemal Knudsen Yucel: – Det er de som fordømmes av islam som er ofrene

Mer brenning

Lars Thorsen er leder for SIAN. Han sa til TV 2 torsdag at de vil fortsette med sine aktiviteter, inkludert koranbrenning.

annonse

– Koranbrenning kan det hende vi fortsetter med. Det er en direkte respons på at politiet bryter norsk lov. De tillater blokkering av formidlingsfriheten. Politiet tilsidesetter sin tjenesteplikt etter politiloven, det krenker menneskerettighetsloven, sa han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon