Sveriges statsminister Stefan Löfven. Foto: Erik Simander / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

– Vi har åpenbart et problem, sier statsminister Stefan Löfven om gjengkriminaliteten i Sverige, men ønsker ikke å knytte problemet til etnisitet.

NTB melder at Sveriges statsminister ble konfrontert med en uttalelse fra fungerende rikspolitisjef Mats Löfving under en pressekonferanse mandag.

Löfving sa i et intervju i helgen at det finnes rundt 40 slektsbaserte kriminelle nettverk eller klaner i Sverige. De skal ha medlemmer som har kommet til landet utelukkende for å drive med organisert kriminalitet.

annonse

– Vi har et problem med organisert kriminalitet i Sverige. Det er ingen tvil om det, sa Löfven på pressekonferansen.

Löfven ønsket ikke å diskutere konkret det Löfving sa i intervjuet, men sa at hele det svenske samfunnet må stå samlet for å bekjempe utviklingen.

– Det er nødvendig å være hard i klypa her og nå, og å jobbe langsiktig, sa han.

annonse

Löfven argumenter ofte med at gjengkriminaliteten i Sverige har sosioøkonomiske årsaker. På pressekonferansen fikk han spørsmål om ikke denne typen kriminalitet også er knyttet til innvandring.

– Vi må ta tak i det som er lovstridig, uansett hva årsaken er. Jeg vil ikke koble kriminaliteten til etnisitet, svarte Löfven.

Svensk politisjef: – 40 slektsbaserte kriminelle nettverk i Sverige

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon