Bilde fra lokalene til herreklubben Norske Selskab i Akersgata i Oslo. Klubben tillater ikke kvinner som medlemmer. Nå har 27 kvinner med toppstillinger i næringslivet signert et opprop for å få klubben til å godta kvinner som medlem. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse

En rekke kvinner fra nærings- og samfunnslivet har skrevet under et opprop som krever at herreklubben Norske Selskab åpner også for kvinner.

27 kvinner fra ulike bransjer i norsk næringsliv hvorav mange er i lederposisjoner, har signert dette oppropet, skriver Dagens Næringsliv.

– Om dette var en ren bridge- eller leirdueskyteklubb for menn i alle samfunnslag, ville det vært en annen sak. Men dette er en klubb der samtlige av medlemmene representerer viktige roller i næringslivet, og som i lukkede fora har samtaler som på sikt, direkte og indirekte, bidrar med verdifulle nettverk og viktige avgjørelser, sier gründer Isabelle Ringnes (31), som jobber for likestilling i Equality Check.

annonse

Klubbens generalforsamling sa senest i vinter nei til å ta opp kvinner som medlemmer.

Norske studenter i København stiftet i 1772 Norske Selskab, som dermed er Norges eldste klubb.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse