annonse
annonse

Nasjonal sikkerhetsmyndighet har oppdaget mistenkelig aktivitet hos flere virksomheter i forbindelse med undersøkelsen av dataangrepet mot Stortinget, ifølge NTB.

Etter IT-angrepet mot Stortinget i forrige uke har Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) jobbet tett med sikkerhets- og etterretningstjenestene for å håndtere situasjonen.

NSM opplyser i en pressemelding at de nå har oppdaget lignende mistenkelig aktivitet hos andre virksomheter, både offentlige og private,

annonse
Har iverksatt tiltak

– Vi opplever til stadighet forsøk på digitale angrep mot norske samfunnsverdier og vil derfor sterkt oppfordre både virksomheter og privatpersoner til å bidra i forebyggende sikkerhetsarbeid, sier avdelingsdirektør Bente Hoff i en pressemelding.

NSM Nasjonalt cybersikkerhetssenter koordinerer og bistår de aktuelle virksomhetene med analyse, rådgivning og tekniske tiltak, og oppfordrer dem til å benytte totrinnsautorisering og unike passord per tjeneste, samt å gjennomføre jevnlige sikkerhetsoppdateringer.

IT-angrep mot Stortinget og i Innlandet

Dataangrepet mot Stortinget ble offentlig kjent tirsdag 1. september, men ble oppdaget uken før, da Stortingets administrasjon ble oppmerksomme på uautoriserte pålogginger i epostkontoer tilknyttet Stortinget.

annonse

Om kvelden tirsdag 1. september oppdaget også Hedmark IKT, som drifter IT-systemene i kommunene Hamar, Stange, Kongsvinger, Sør-Odal, Løten, Nord-Odal og Grue i Innlandet, et angrep der eposter med et skadelig vedlegg ble sendt til ansatte i kommunene.

Ifølge NSM er det ikke noen forbindelse til angrepet som Stortinget har vært utsatt for.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon